Ga naar hoofdinhoud

30 april: Erfgoeddag 2022 ‘Oranje aan de Vliet’

Leidschendam-Voorburg heeft nauwe banden met de Oranjes. Prinses Marianne woonde er en Constantijn Huygens was secretaris en raadsman van de Oranjes. Het thema van de Erfgoeddag op zaterdag 30 april is dan ook ‘Oranje aan de Vliet’. Die dag zijn er allerlei activiteiten voor jong en oud in dit thema. Onze molens, onze musea, de lokale kerken: alle Erfgoedpartners openen hun deuren en hebben een programma.

Komt u ook naar deze feestelijke dag? Opening van de dag vindt plaats door Prinses Marianne om 11.45 uur bij de dorpspomp in de Herenstraat. U kunt met een authentieke bus (gratis) langs molens, musea, monumenten en parken om kennis te maken met ons prachtige erfgoed. Ook kunt u meevaren met De Ooievaart!  Start- en eindpunt van de bus rondritten is het Stationsplein in Voorburg. De halfuurdienst begint om 12.00 uur en de laatste rit is om 15.30 uur. De Ooievaart heeft een gratis pendeldienst (12.00 – 16.00 uur) tussen Leidschendam en Voorburg. Opstapplaatsen: Hofwijck en het sluisgebied Leidschendam.

En bij De Salamander laten de zaagmolenaars weer zien hoe een stam tot planken wordt gezaagd, maken onze houtdraaiers weer mooie en kunstige voorwerpen uit hout. Gidsen zorgen voor rondleidingen door de molen. De kinderen kunnen onder begeleiding aan de slag met papier, verf en kleurpotloden met oranje als thema. Op het molenterrein staan blokken hout om mee te bouwen.

Ook vindt deze dag de opening van het toeristisch vaarseizoen plaats. U kunt meevaren met een eigen schip, verzamelen is om 11.00 uur bij botenstalling Warmerhoven aan de Kniplaan in Voorschoten. De varende stoet komt rond 12.10 uur bij De Salamander aan en zal vandaar rond 12.40 uur weer vertrekken.

Back To Top