Ga naar hoofdinhoud

Historische Trekvaartdag en Erfgoeddag op 15 april 

Historische Trekvaartdag

Het verhaal van de trekschuit – de Intercity van de Gouden Eeuw – is een boeiend stuk geschiedenis. Ook vandaag de dag is er veel te ontdekken langs en op de oude trekvaarten. De Historische Trekvaartdag verbindt activiteiten langs de trekvaart tussen Leiden, Leidschendam-Voorburg en Den Haag. In Leidschendam-Voorburg vindt die dag ook de Erfgoeddag plaats. Er zijn rondvaarten door historisch centrum van Leiden en er varen bootpendels en rijden historische bussen tussen de drie steden. Tal van erfgoedinstellingen in Leiden, Leidschendam-Voorburg en Den Haag zetten weer hun beste beentje voor.

Het volledige programma: www.historischetrekvaart.nl

Historische bussen

  • Van 11.00 – 16.30 uur rijdt er vier keer een gratis historische bus vanaf Leidschendam naar Leiden.
  • Van 12.00 – 17.00 uur rijdt er vier keer een gratis historische bus vanaf Leiden naar Leidschendam.

Pendelboten

  • Van 10.30 – 14.30 uur vertrekt elk uur een boot van Den Haag naar Leidschendam, Sluiskant.
  • Vanaf 12.00 – 16.00 uur vertrekt elk uur een boot vanaf Leidschendam – Sluiskant – naar Den Haag.
  • Vanaf 11.00 – 14.00 uur vertrekt elk uur een boot vanaf Leiden naar Leidschendam.
  • Vanaf 12.45 – 15.45 uur vertrekt elk uur een boot vanaf Leidschendam – Sluiskant – naar Leiden.

Programma bij De Salamander

Ook dit jaar organiseren de samenwerkkende erfgoedpartners in Leidschendam-Voorburg op zaterdag 15 april aanstaande weer een Erfgoeddag: Schatten aan de Vliet. Met bij de molen om 11.00 uur de start van het Watersportseizoen met de ontvangst van het College van B&W, genodigden en de watersporters. Genodigden vertrekken daarna naar de Sluis waar om 12.00 uur de opening van het toeristisch vaarseizoen plaats vindt.

Bij de zaagmolen gaan de molenaars weer aan de slag met het zagen van een stam en geven zij graag een toelichting op het zaagproces. Gidsen zorgen voor rondleidingen. En laten Martien en Jan, onze creatieve houtdraaiers, weer zien wat zij allemaal uit hout kunnen maken met hun draaibank. Huijbert Crijnen en Vincent Lourissen zijn aanwezig als de eerste molenaars uit 1643 met hun historisch verhaal. En de jonge bezoekers kunnen onder begeleiding natuurlijk weer met de figuurzaag aan de slag. Iedereen is van 11.00 tot 16.00 uur welkom.

Beleef, doe mee en geniet!

Back To Top