Bezoekers per 3 juni weer welkom bij Molen De Salamander

Sinds 14 maart jl. is de houtzaagmolen vanwege de overheidsmaatregelen rond corona gesloten voor het publiek; alle evenementen tot september zijn vervallen.
Door het bestuur en vrijwilligers zijn maatregelen genomen om vanaf woensdag 3 juni beperkte toegang tot de molen weer mogelijk te maken. Veiligheid en gezondheid van de bezoekers en de vrijwilligers staat daarbij voorop.

Bezoek

Bezoekers kunnen op woensdag- en zaterdagmiddag aan het hek, op de dag zelf, een afspraak maken om toegang te krijgen tot de molen en/of het erf. Op het terrein zijn handgel en papieren zakdoekjes beschikbaar.

Bij het hek staat een vrijwilliger die de afspraak maakt met de bezoeker; bezoekers kunnen ook een tijd reserveren voor een andere middag. Daarbij geeft deze een houtschijfje af waarop tijd en datum staan aangegeven. Met dit toegangsitem is de afspraak voor maximaal 3 bezoekers (en onder begeleiding van de ouders hun kinderen) gewaarborgd. Er kunnen voor groepen geen afspraken worden gemaakt.

In de molen en op het molenerf zorgen vrijwilligers ervoor dat bezoekers een vastgestelde rondgang kunnen maken; daarvoor heeft men een half uur tijd. Rondleidingen door molengidsen vinden niet plaats; wel kunnen de gidsen ter plekke desgevraagd een toelichting geven.

Het centrum De Moolenmeester is voor bezoekers gesloten.

Houtverkoop

Voor houtverkoop kan men aan het hek bij de vrijwilliger die daar staat een afspraak maken; voorkeur is het echter om per mail een afspraak te maken (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Met de klant worden dan een vervolgafspraak gemaakt.

Leidschendam, 29 mei 2020 

Contactadres

Houtzaagmolen De Salamander 

De Wiek 19 - 2265 VK  Leidschendam - Holland

Telefoon: 070 - 320 41 68
E-mail:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Facebook: Molen-de-Salamander
Twitter: @molendesalamander

 

Openingstijden

woensdag en zaterdag van 14.00 tot 16.00 uur en voor groepen op afspraak.

Entree is gratis, voor groepsrondleidingen 2,50 euro p.p.

De zaagvloer van de molen en het educatief centrum de Moolenmeester zijn rolstoel toegankelijk

Naast de reguliere openingstijden zijn er verspreid over het hele jaar een aantal bijzondere evenementen, zoals de molendagen en Open Monumentendag. Deze evenementen zullen afzonderlijk worden aangekondigd in deze rubriek.