Don Quichot herleeft bij De Salamander 

Schipper zingt het Don Q liedOp de Molendag Leidschendam-Voorburg van 8 juli jl. werd Don Quichot weer tot leven gebracht bij de Molen De Vlieger en de Houtzaagmolen De Salamander. Wethouder Bianca Bremer las als eerste voor uit de historische roman van Miguel de Cervantes over Don Quichot. De Theatergroep Voorburg nam vervolgens het stokje van haar over met een voordracht waarin de avonturen van de ridder Don Quichot en zijn knechtje Sancho Panza tot leven kwamen. Beeldend werd beschreven hoe Don Quichot in een vlaag van waanzin het gevecht met een paar windmolens aangaat. Zijn zinloze strijd is vruchteloos, maar sindsdien spreekwoordelijk. Een klap van een molenwiek brengt hem weer bij zinnen. 

Bij de molen stond een spandoek met een afbeelding van Don Quichot met Sancho Panza. Veel kinderen gingen op de foto met hun hoofd in het doek als  Sancho Panza.

In de loop van de middag traden Angelique Schippers en Anneke de Vries van de Talentenloods op. Bezoekers van de molen werden vermaakt met liedjes en verhaaltjes en werden zelf toegezongen als edelmannen en edelvrouwen.

Op de boomslee in de molen lag een iepenboom die aan het einde van de dag was veranderd in een stapel gezaagde planken.