Programma Erfgoeddag in De Salamander: Schatten aan de Vliet op 21 april 2018

Tijdens deze dag, de opening van het toeristisch en watersportseizoen, zetten alle culturele instellingen in de gemeente hun beste beentje voor. Molen De Salamander in Leidschendam is geopend voor publiek van 12.00 tot 16.00 uur.

In en rond de molen is veel te doen: molengidsen leiden u rond door de molen, de zaagmolenaars verzorgen zaagdemonstraties. Huygens en Prinses Marianne vereren de molen met een bezoek. Ook vindt bij de molen de opening van het watersportseizoen plaats. Acteur Stef Feld treedt op met een spannend molenverhaal.

Kinderen krijgen op vertoon van de Cultuurkaart een kleurplaat en kunnen in De Moolenmeester onder begeleiding kleurplaten tekenen.

Vanaf 13.00 uur vindt de ontvangst plaats van watersporters met boten, afkomstig uit Voorschoten. Om 14.00 uur is de afvaart van de watersporters / boten richting de Sluis.

Om 13.30 uur tracteert acteur Stef Feld de bezoekers op zijn molenverhaal. Later in de middag treedt hij nog een keer op.

Prinses Marianne voor molen De Salamander
Prinses Marianne voor molen De Salamander

Rond 14.35 uur bezoeken Huygens en Prinses Marianne de molen.

Workshop schilderen op schaaldelen

Voor volwassenen organiseert de molen een workshop schilderen op schaaldelen. Onder professionele en enthousiaste begeleiding van beeldend kunstenaar Annemieke Fierinck en Carla van der Poll kunt u in de molen met acrylverf aan het werk. Er is plaats voor 12 deelnemers.

De schaaldelen, verf en penselen stelt de molen beschikbaar. Vooraf bepaalt u welk schaaldeel u gaat gebruiken: bij het schilderen wordt (ook) gewerkt vanuit de structuur van het hout. Het hout wordt daarbij geschuurd om de structuur van het hout beter uit te laten komen.

Tijdstip: van 14.00 tot 16.00 uur in de molen

Locatie: Molen De Salamander, De Wiek 19.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.