Geslaagde Molendag bij De Salamander!

een Engelse bezoekster schildert in haar schetsboekje de molen
Op zaterdag 13 mei bezochten welgeteld 300 bezoekers de houtzaagmolen. Zonder meer een geslaagde dag voor jong en oud. Van heinde en verre, van Canada tot Portugal en van Hengelo tot Pijnacker kwamen bezoekers af op de werkende houtzaagmolen aan de Vliet. Opvallend daarbij was dat vele bezoekers deze landelijke Molendag hebben benut om meerdere molens in de omgeving te bezoeken.

De toeloop van kinderen was verrassend groot. Niet alleen voor de kleurplatenwedstrijd en prijsvraag oude gereedschappen, maar ook om met de figuurzaag aan het werk te gaan. Zo’n 50 kinderen hebben zich ingespannen om onder enthousiaste begeleiding van de heer en mevrouw Ben van Kan met de figuurzaag een molentje te zagen.

Molenaars Willem Bogaerts bij het zaagwerk
De molenaars Willem en Stefan lieten weer zien hoe als van ouds een boomstam werd gezaagd. Deze keer weer een metasequioa-boomstam uit Sassenheim; de mooie planken gaan terug naar Sassenheim en krijgen daar een mooie herbestemming. moeder en kind aan het figuurzagenEn naast de rondleidingen gaven in het bezoekerscentrum ‘de Moolenmeester’ de molengidsen tekst en uitleg over de geschiedenis van de icoon van Leidschendam.