Molenaarszoon terug in de molen

Schilderen met Rembrandt. Het kon zaterdag 6 juli bij de molens in Leidschendam en Voorburg. Toen werd namelijk de Molendag Leidschendam-Voorburg gehouden. Deze feestelijke dag stond helemaal in het teken van ‘de zoon van de molenaar’, ofwel Rembrandt van Rijn. .

Rembrandt en Saskia in de molen op de zaagvloerHoogtepunt van de dag was het bezoek van enkele historische persoonlijkheden. Zo kwamen Rembrandt en zijn vrouw Saskia de schilderworkshops opluisteren. Zij arriveerden bij de Salamander niet per trekschuit of postkoets, zoals in hun tijd gebruikelijk was, maar zij verschenen wel in een ander historisch voertuig, namelijk een charmante oldtimer van de limonade fabriek.

Angelique Schipper als Louise van Solms bij de oldtimerLater verscheen ook Louise van Solms (Angelique Schipper) ten tonele die ook dit keer weer voor een goede sfeer zorgde. De feestelijkheden bij Molen De Salamander werden geflankeerd door vrolijke zeemansliederen die bij de Sluisjes ten gehore werden gebracht. Volgend jaar voor de molen in plaats van voor de kerk?