Skip to content

Molendag bij Molen De Salamander: alles met hout

Zaterdag 14 mei vindt weer de landelijke Molendag plaats en natuurlijk ook in Leidschendam bij zaagmolen De Salamander.

De molen aan de Wiek 19 is geopend van 11.00 tot 16.00 uur en verwelkomt iedereen, jong en oud. Er zijn zaagdemonstraties: de molenaars zagen een dikke stam tot planken. Houtdraaiers laten weer zien hoe kunstige voorwerpen met hun vaardige handen uit de draaibank worden getoverd.

De molengidsen leiden bezoekers rond en vertellen graag over de geschiedenis van de molen en het eeuwenoude zaagproces. Kinderen kunnen onder begeleiding aan de slag met de figuurzaag en zagen mooie voorwerpen om mee naar huis te nemen of cadeau te doen. Ook zijn er voor de jongsten kleurplaten beschikbaar. En kunnen ze op het molenerf met houtblokken bouwen.

De Hollandsche Molen Fotowedstrijd 2022

Stuur uw mooiste foto van een molen in en doe mee aan de fotowedstrijd. In de week na Nationale Molendag stemt het publiek welke van de genomineerde foto’s de publieksprijs wint. Ook hiermee is een speciaal molenarrangement te winnen, zowel voor de winnende fotografen als voor één van de stemmers.

De Hollandsche Molen Fotowedstrijd 2022 wordt georganiseerd door Vereniging De Hollandsche Molen in het kader van Nationale Molendag 2022.

De wedstrijd kent 2 categorieën: foto’s kunnen worden ingezonden door jeugd tot 18 jaar en volwassenen vanaf 18 jaar.

Het inzenden van de foto’s kan vanaf vrijdag 22 april tot maandag 16 mei met het deelnameformulier op de website van Vereniging De Hollandsche Molen: www.molens.nl/nationalemolendag-2022

Back To Top