Ga naar hoofdinhoud

Word molengids bij de Salamander

Wat zoeken wij?

Als molengids geef je informatie over de geschiedenis, de werking, macht en pracht van de molen en het houtzaagproces. Aansluitend hierop verzorg je dus een rondleiding in de molen. In het educatief centrum De Moolenmeester ontvangen we de bezoekers, waar zij informatie krijgen over de molen en ruimte is voor diverse workshops. Voor basisschoolleerlingen is er de molenles: “Geen Afgezaagd Uitje”.

Je bent een dagdeel per week beschikbaar op woensdag- en/of zaterdagmiddag. Door het bezoek van schoolklassen kun je ook op andere tijden van de week ingezet worden.

Je bent inzetbaar op speciale evenementen zoals molendagen, erfgoeddag en monumentendag en incidenteel op afroep voor groepsrondleidingen.

Je bent voor de bezoekers het eerste aanspreekpunt en gastvrij in je optreden. Bezoekers komen uit de hele wereld, dus enige kennis van de Engelse taal is welkom.

Ben jij onze nieuwe molengids?

Houtzaagmolen De Salamander heeft een grote rol gespeeld in de geschiedenis van Leidschendam. Als molengids lever je een belangrijke bijdrage aan het credo “De Salamander is van ons allemaal” en werk je samen in een enthousiast team vrijwilligers.

Met het hele team gaan we ieder jaar een dagje uit, zijn er vrijwilligersbijeenkomsten en rond de feestdagen ontvangt iedereen een mooi kerstpakket.

Voor meer informatie kun je een mail sturen naar secretariaat@molendesalamander.nl.

Of kom eens langs en laat je informeren door onze molenaars en gidsen.

Back To Top