Skip to content

Kleurrijke zeilen op de molen

Kleurrijke Zeilen Op Molen De Salamander

Sinds kort is houtzaagmolen De Salamander tijdelijk uitgerust met kleurrijke zeilen. Om voldoende wind te vangen zijn deze speciale zeilen op het hekwerk van de wieken gelegd en daaraan met touwen vastgemaakt. Met de wind in deze kleurrijke zeilen levert dit initiatief een mooi beeld op voor iedereen die de draaiende molen passeert en is het extra aantrekkelijk de molen te bezoeken.

Op de zeilen staan diverse tuinbouwproducten afgebeeld, allemaal producten die in Nieuwerkerk en omgeving worden geteeld, zoals gerbera’s, kersen en paprika’s.  Ook is een afbeelding van de vroegere steenoven Klein-Hitland opgenomen waar ooit ijsselsteentjes werden gemaakt. Koeien en molens maken het beeld compleet.

De zeilen heeft De Salamander in bruikleen van korenmolen Windlust in Nieuwerkerk aan den IJssel. Het ontwerp is van kunstenaar Teuneke Beusink en ingekleurd door leerlingen van de middelbare school Thorbecke in Nieuwerkerk. En voor de molenaars van De Salamander een mooie gelegenheid om de eigen, afgehaalde zeilen voor reparatie aan te bieden.

Back To Top